Cursus

“Ik heb zoveel meegemaakt, ik kan er een boek over schrijven!” is een veelgehoorde uitspraak. Waarom niet gewoon doen?!

Mensen schrijven hun levensverhaal op voor de kinderen en kleinkinderen, of gewoon voor zichzelf. Ze vertellen over grootse gebeurtenissen uit hun leven of juist vanuit het alledaagse. Van Vroeger Voor Later geeft een cursus levensverhalen schrijven in het najaar van 2015 via het Cursusproject Bunnik.

In deze cursus kun je een mooie start maken met het schrijven van je levensverhaal. In vijf bijeenkomsten zetten we je verhaal op een rijtje en maken we een start met schrijven. De eerste bijeenkomst halen we samen herinneringen op, die eenieder plaatst op zijn of haar eigen tijdlijn. De andere vier bijeenkomsten besteden we tijd aan verschillende levensfases en hoe we de herinneringen uit die periodes in het verhaal verwerken. Elke keer is er ruimte voor inspiratie en uitwisseling, en gebruiken we al onze zintuigen om onze herinneringen te verwoorden. We kijken, luisteren, voelen, proeven en ruiken samen. Daarnaast zijn er tips en oefeningen voor het schrijven. Het uitwerken van de herinneringen tot anekdotes of alinea’s van je levensverhaal doe je thuis, in alle rust.

De bedoeling is dat alle deelnemers afsluiten met een goede basis om hun eigen levensboek samen te stellen: herinneringen en anekdotes, een hoofdstukindeling aan de hand van een tijdlijn, foto’s en ander illustrerend beeld.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *