Verhalen tegen eenzaamheid

Verhalen tegen eenzaamheid

Van Vroeger Voor Later werkt samen met welzijnGeldermalsen aan een methodiek om eenzaamheid tegen te gaan. Met de ouderen beleven we herinneringsworkshops waar verhalen onderling worden gedeeld. Daarnaast worden bezoekvrijwilligers getraind om verhalen te verzamelen en vast te leggen.  Samen met de eenzame ouderen werken ze zo niet alleen aan een mooi levensboekje, ze leggen ook lokale geschiedenis vast en ze verdiepen en verduurzamen hun contact. Extra waardevol in tijden dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven.

September 2015 zijn we van start gegaan. Ik interviewde Sharon Cents, projectleider, over eenzaamheid. Het hele interview lees je HIER. Meer informatie is te vinden op de site www.verhalentegeneenzaamheid.nl 

Juni 2016 is de tweede groep vrijwilligers getraind, en klaar om de verhalen te verzamelen en vast te leggen. De eerste groep vrijwilligers hebben allemaal een boekje gemaakt. De ouderen zijn er superblij mee! Veel vrijwilligers van de eerste groep zijn inmiddels een tweede boekje aan het maken, met een nieuwe oudere.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *